Схема на хладилник

Електрическа схема на хладилник

Какво представлява електрическата схема на хладилника?

Електрическите връзки, моторите, нагревателите, копчетата, контролерите и всичко друго свързано с електрическата система и управление е включено в електрическа схема. Тази схема показва информация откъде минават жиците и къде се свързват. Обикновено показва информация за волтажа, съпротивлението и друга сервизна информация за компонентите, използвани в системата. Тази електрическа схема е полезна за хладилните техници, когато диагностицират проблем или при ремонт на хладилника.

Къде мога да намеря електрическата схема на хладилника?

Всеки уред е различен и техниците не могат да запомнят всеки един от тях. Затова производителите обикновено поставят електрическата схемата някъде върху уреда. Може да бъде свободно хвърчащ лист, може да бъде залепен или принтиран по хладилника, може да е пластмасова или метална табелка. Има модели хладилници, където тази информация не е достъпна.  

Ел. схемата е предназначена за техниците, а не за потребителите на електроуреда. Така че, не е необходимо да бъде намерена лесно. Очаквайте да я намерите някъде на безопасно място, където няма да се намокри, запали от мотора, притисне от някоя движеща част или да бъде нагризана от мишка. Обикновено трябва да се разглоби главният панел, за да се достигне.

При хладилника, някои разпространени места за поставянето на схемата е от вътрешната задна страна, сгъната и поставена в найлоново пликче с упътването за експлоатация или при защитния долен панел. Това не са единствените места, така че ако не я откриете там, не се отказвайте.

Ако не може да намерите схемата, може да си я набавите от производителя. Въпреки това, не се учудвайте, ако не ви я изпратят. Производителят не иска да ви окуражава сами да си поправяте уреда, той иска оторизиран от него сервиз или техник да направи нужните поправки.

Ако се нуждаете от резервна част за Вашия хладилник, можете да разгледате нашата категория:„Резервни части за хладилници“ в електронния ни магазин apogee99.com

40069 Total View 8 View Today

Провери също

Нивелация на хладилник

Нивелация на хладилника

Защо е нужна нивелация на хладилника? Важно е хладилникът Ви да е нивелиран. Ако той не …