Сваляне на вътрешни панели на хладилник

Вътрешни панели на хладилник.

Вътрешните панели на хладилника се намират точно до вътрешната му страна, близо до мястото, където уплътненията правят контакт. Ако вътрешните панели са изкривени  или  напукани, те ще позволят на влагата да влезе в изолационния материал, който е между вътрешната и външната стена на хладилника. 

Демонтиране на вътрешни панели на хладилник.

Преди да махнете вътрешните панели, изключете хладилника от контакта, за да избегнете токов удар.

За да свалите вътрешните панели, най-напред трябва да изчакате те да достигнат стайна температура. Ако са прекалено студени, могат да се счупят. За да затоплите панелите може да отворите хладилника и да ги оставите на стайна температура от 2 до 4 часа или можете да накиснете кърпа с топла вода и да я притиснете към панелите, за да ги затоплите.

Сваляне на вътрешни панели на хладилник - 3

Преценете дали трябва да махнете нещо (като контролната конзола) преди вътрешните панели да бъдат премахнати. Опитайте се да премахнете панелите като ги дръпнете към вас. Ако не се получи, внимателно подпъхнете тънко ножче под панелите. Вместо да натискате ножчето надолу (това може да повреди панелите), приплъзнете ножчето през уплътненията разклащайки го (ако се налага), за да разделите панелите.

Някои вътрешни панели са залепени със силикон, който трябва да се изреже с остър нож.

Сваляне на вътрешни панели на хладилник - 2

Ако изолацията е влажна или има неприятна миризма, оставате я да изсъхне. Другият начин е да я изсушете със сешоар.

Сваляне на вътрешни панели на хладилник - 1

Имайте предвид, че почти всички нови хладилници са направени със залепени панели така, че те да не бъдат отлепяни никога. Често, ако се наложи да се стига до такава манипулация, е необходим квалифициран хладилен техник.

Автор: acmehowto

Ако се нуждаете от резервна част за Вашия хладилник, можете да разгледате нашата категория:„Резервни части за хладилници“ в електронния ни магазин apogee99.com

49673 Total View 62 View Today

Провери също

Нивелация на хладилник

Нивелация на хладилника

Защо е нужна нивелация на хладилника? Важно е хладилникът Ви да е нивелиран. Ако той не …