Вратата на пералнята не се отваря?

Вратата на пералнята не се отваря.

 

Вратата на пералнята не се отваря. Какво да правя? Да звъня ли на техник?

Вратата на пералнята не се отваря? Пералнята работи ли в момента? Проверете дали има вода в нея и какво показва дисплеят й. Проверете кабелите и маркучите, дали стига вода до пералнята и ако не, какво й пречи. Може би маркучът е запушен. Ето какво трябва да направите в няколко прости стъпки:

  1. Задайте изпомпване на водата. На дисплея това ще бъде отчетено и вратата ще може да се отвори.
  2. Ако пералнята не позволи това, може да погледнете отвора за филтъра в долната част на пералнята дали е запушен. Понякога в цедката на филтъра попадат предмети, които го запушват и това пречи на източването на водата.
    (ВАЖНО, ако в пералнята има вода и отворите филтъра ще изтече вода, така че се подгответе за това)
  3. Започнете ръчно изпомпване на водата. За целта намерете маркуча. Пригответе си съд, в който водата да се оттече. Веднъж изтече ли, вратата трябва да се отвори. Не изключвайте пералнята от контакта. За работата на блокировката е нужен ток.

Време е за специалист…

Ако и с този метод, вратата не се отвори, пералнята ви най-вероятно се нуждае от ремонт, затова се свържете със специалист. За да избегнете следващия път подобна ситуация, помолете техникът да ви обясни каква е била причината за проблема. В бъдеще не допускайте подобни грешки. Не препълвайте пералнята. Това затруднява работата на барабана. Някои модели поглъщат малките дрехи като кърпички, чорапи и др. Може да ги слагате в мрежеста торбичка, за да предотвратите евентуални проблеми.

Проблемите, съпътстващи ремонт на перални, са безброй много и от различно естество. И при най-малкото съмнение, което имате, звъннете на сервизен техник. По-добре да платите на някой за диагностика, отколкото да стане късно и да трябва да си купувате нова пералня. Това, което може да направите със сигурност и няма да ви коства нищо, е да четете внимателно инструкциите на уреда, да го оглеждате от време на време за появили се течове, да почиствате филтъра и долния отвор на маншона, където се събират мъхове и отлагания, и най-важното не претоварвайте пералнята и не я препълвайте с дрехи.

Ние можем да ви помогнем да намерите нова блокировка за вашата пералня, за да избегнете проблем с отварянето при следващото ви пране.

Просто посетете категорията в нашият сайт: „Блокировки за пералня“
Ако имате нужда от друга резервна част за пералня, кликнете тук:

35613 Total View 18 View Today