• В наличност
 • Производители: GRUNDFOS
 • Код: ALPHA3 32-40 180
 • Тегло: 2.500 kg
Наличност: В наличност
822.00лв.

Показаната цена на артикула е за 1 брой.

Циркулационна помпа GRUNDFOS ALPHA3 32-40 180мм

Марка: GRUNDFOS
Модел: ALPHA3 32-40
Продуктов номер: 99371962
EAN номер: 5712603031927

Циркулационна помпа GRUNDFOS ALPHA3 32-40 е изключително надеждна и енергийно икономична помпа. Разбработена по най-високите стандарти за качество на лидера в производството на циркулационни помпи GRUNDFOS. Помпите от фамилия ALPHA са с потопяем ротор (canned rotor), при което отсъства необходимостта от уплътнение на вала. По този начин всички компоненти са херметично изолирани от околната среда. На практика това премахва необходимостта от обслужване и осигурява дълъг живот на помпата.
Електронните помпи използват високоефективен ECM (electronically commutated synchronous motor), още наричан безчетков BLDC (brushless DC)  електромотор с микропроцесорно управление и ротор с постоянен магнит (permanent magnet rotor). 
Управлението на помпата се извършва на база огромен брой въведени в електронната памет работни криви, като по този начин не са необходими датчици. Помпата статистически определя най-подходящият режим на работа според зададените параметри. Циркулационните помпи от серия ALPHA3 позволяват отдалечен контрол с помощта на bluetooth адаптор, чрез който лесно можете да балансирате цялата инсталация, като ще получите подробен отчет за системата.
Тя може да бъде влагана в различни инсталации като: отоплителни системи, системи с постоянен или променлив поток, системи с една тръба или две тръби, рециркулация на гореща вода, системи, в които е необходим нощен режим и енергийна ефективност, хладилни и климатични инсталации с долна граница на температурата на течността до +2°C. Серията ALPHA2 има максимално улеснено управление. След като инсталирате помпата, просто трябва да я оставите на фабричните и настройки "AUTOADAPT". Интелигентната й система ще анализира автоматично системата и нуждите й, ще се саморегулира за оптимална работа и пестене на енергия, ще се адаптира при всяка промяна на параметрите. Турбината й е изработена от неръждаема стомана, което гарантира липсата на корозия и възможността да се използва дори в рециркулационни системи за гореща вода за бита.

Функции: 

 • Alpha Reader: bluetooth адаптор, който се монтира на помпата и служи за връзка с мобилен телефон. Чрез него и инсталираното приложение Grundfos GO balance app. може да се извърши хидравличен баланс на системата.
 • Дисплей с функция за отчитане на моментната ел.консумация на помпата и дебита на изпомпвания флуид.
 • „Auto Adapt“:  помпата работи в режим „пропорционално налягане“, но може да „придвижва“ работната си точка в много по-голям диапазон от работни криви.
 • „Automatic night setback“ (нощен режим): ако вграденият в помпата температурен сензор отчете спад в температурата на подаващата линия между 10°C и 15°C за около 2h, се намалява дебита на помпата. За да може да се използва тази функция, помпата трябва да се монтира на подаващата линия. След покачване на температурата на подаващата линия с 10°C – автоматично преминава към нормален режим на работа.
 • „Summer mode“ (летен режим): при неработеща през лятото отоплителна инсталация, летният режим осигурява работа на помпата на минимални обороти, за да предотврати блокиране на ротора, както и наслагвания по системата и блокиране на останалите компоненти в инсталацията.
 • Висок стартов въртящ момент: При блокирало работно колело помпата активира вибрация с честота 3Hz и задвижва ротора с по-висок въртящ момент, като по този начин се разбиват наслоените образувания.

Конструкция:

 • Катафорезна обработка на корпуса на помпата (черен цвят). Осигурява изключителна антикорозионна устойчивост и дълготрайност на материала.
 • Прорези в корпуса, служещи за отвеждане на конденз от корпуса на помпата при работа с флуди с температура по-ниска от околната (до +2°C). Електрическият мотор е допълнително изолиран. Тези характеристики позволяват на помпата да се използва в режим на охлаждане!
 • Датчик поток - защитава помпата от „сух“ режим на работа, като по този начин се предпазват лагерите от липсата на смазване.

Циркулационна помпа GRUNDFOS ALPHA3 32-40 - Технически параметри:

ПараметърВеличина
Максимален напор:40 dm
Температурен клас на флуида:110
Сертификати:VDE,CE,EAC
Модел:A
Материали:
Помпен корпус:Чугун
Помпен корпус:EN-GJL-150
Помпен корпус:ASTM A48-150B
Работно колело:PES 30%GF
Инсталиране:
Диапазон на околната температура:0 ÷ 40 °C
Максимално работно налягане:10 bar
Дебит:0 ÷ 2.50 m³/h
Работен напор:0,8 ÷ 4,1 m
Тръбни връзки:G 2
Системно налягане:PN 10
Разстояние между входния и изходния фланец:180 mm
Течност:
Работен флуид:Вода
Диапазон на температурата на течността:2 ÷ 110 °C
Плътност:983.2 kg/m³
Ел.параметри:
Вход.мощност-Р1:3 ÷ 18 W
Основна честота:50 Hz
Номинално напрежение:1 x 230 V
Максимална токова консумация:0.04 ÷ 0.18 A
Клас на защитеност (IEC 34-5):X4D
Изолационен клас (IEC 85):F
Температурна защита:ELEC
Контроли:
Автоматична нощна редукция:включен е автоматичен нощен режим
Позиция на терминалната кутия6H
Други:
Енергия (EEI)0.15
Тегло:2.30 kg
Произход:Дания

Изтегли инструкция за монтаж: PDF

Код: ALPHA3 32-40 180

 

Производители