Резервни части за съдомиялни

В категория "Резервни части за съдомиялни" ще откриете богата гама от резервни части за съдомиялни машини.

За да можете да се ориентирате коя е резервната част, която Ви трябва, сме добавили актуални снимки за всички резервни части за съдомиялни. Във всеки подукт ще намерите описание за него, което включва марки съдомиялни, в които дадената част е била влагана в производството. Добавили сме също оригиналните кодове на резервната част, които са били определени от производителите на съдомиялните машини и заводите произвели самата част. За голям брой от артикулите сме добавили модели и серините номера, освен марките, за които става дадената резервна част за съдомиялна.

Как да изберете правилната резервна част за съдомиялна машина?

  1. Вижте марката, модела и серийния номер от етикета на съдомиялната машина
  2. Демонтирайте развалената част и я огледайте за продуктов номер на нея
  3. Изпишете продуктовия номер на частта в търсачката на сайта ни
  4. Изпишете модела и/или серийния номер на съдомиялната в търсачката ни
  5. Сравнете търсената част визуално със снимките на предлаганите от нас резервни части за съдомиялни.

Къде се намира стикера с марка,  модел и сериен номер на съдомиялната машина?

Стандарно повечето производители на миялни машини поставят стикера по периферията от вътрешната страна на вратичката на самата съдомиялна. Може да бъде залепена и на някой от страните на корпуса, както и от задната част, но това е в много редки случаи.

За кой марки ще намерите резервни части за съдомиялни при нас:

Предлагаме широка гама от резервни части за съдомиялни машини със следните марки: AEG, ARDO MERLONI, ARISTON, ARCELIK, BALAY, BAUKNECHT, BEKO, BOSCH, BRANDT, CANDY, CROWN, ELECTROLUX, FAGOR, GORENJE, HOOVER, HOTPOINT, IGNIS, INDESIT, MIELE, NEFF, PHILCO, PHILIPS, PRIVILEG, SIEMENS, SAMSUNG, SMEG, WHIRLPOOL, ZANUSSI, ZANKER, ZEROWATT и много други. За да видите пълният списък използвайте филтъра "Производители" намиращ се във всяка една под-категория на резервни части за съдомиялни.

За какво трябва да внимавате при поръчка на резервна част за съдомиялна?

Винаги преди да направите поръчка на резервна част е добре да я сравните и визуално с търсената от Вас. За целта свалете повередената част и я сравнете със снимките на резервните части за съдомиялни предоставени от нас. За част от артикулите сме добавили и видеоклипове за да можете да ги видите от всички страни. ВНИМАНИЕ - част от предлаганите от нас стоки са обозначени с надпис "Този продукт е с удължен срок за доставка" - това означва, че артикула не е наличен в наш склад в България и подлежи на доставка от чуждестранен партьор. Следователно срока за доставка е обозначен в самия продукт.

Не откривате търсената от Вас резервна част за съдомиялна машина?

Ако не успявате да откриете търсената от Вас резервна част винаги можете да се обърнете към нас за съдействие. Можете да го направите като попълните формата за "ЗАПИТВАНЕ ЗА РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ ЗА БИТОВИ УРЕДИ". Колкото повече информация ни дадете за търсения артикул и данните на уреда, толкова по-голям е шанса да успеем да Ви помогнем.

В категорията "Резервни части за съдомиялни" ще откриете богата гама от артикули по следните под-категории:

Резервни части за съдомиялни / дозатори и ванички за препарат за съдомиялна машина

дозатори и ванички за препарат за съдомиялна

Дозаторът и ваничка за съдомиялни машини е предназначена за добавяне на почистващия препарат, с който работи съдомиялната / миялната машина. Най-честата причина за неговата повреда и нуждата му да бъде заменен с резервна част е неправилната му употреба. Обикновенно компонентите му са пластмасови и употребата на прекомерна сила води до тяхното счупване. Поради това никога не трябва да използвате така. Ако усетите повече от обикновенното съпротивление при затваряне на ваничката / дозаторът на съдомиялната значи има проблем, който трябва да бъде отстранен.
Друга причина може да е стареенето на пластмасата. С времето и подложена на агресивните почистващи препарати пласмасата губи своята еластичност и става чуплива, което отново води до повреда и небоходимостта да се замени с резевна част.
Освен механични счупвания е възможно да се появи и електрически проблем. Самият дозатор има електрическа верга, която може да дефектира следствие на слаба връзка, намокряне, дефект в някой от елементите й.

Резервни части за съдомиялна / Горни и долни перки - пръскалки за съдомиялна машина

Перки / Пръскалки за съдомиялни

Пръскалките или така наречените перки за съдомиялни машини / миялни машини са елементите, които осигуряват равномерното обливане на съдовете в миялната машина с вода и препарат. Причините за повреда на тези части на съдомиялните са няколко. Първата е невнимателно подреждане на посудата и счупване по време на зареждане или изпразване на съдомиялната машина. Неправилното подреждане на съдовете също е проблем понеже, когато пръскалката започне да се върти удря в някой от съдовете или заклинва в тях. Друга причина е стареенето на пластмасата и агресивните препарати. Трета причина е замърсяванията идващи от водопроводната система, като песачинки и котлен камък.

Резервни части за съдомиялна / Кошници за почистване на прибори в съдомиялни машини

Кошници за съдомиялни машини

Кошниците за съдомиялни машини се използват за подреждане на прибори за хранене. Те помагат за тяхното правилно позициониране в миялните машини и тяхното добро измиване. Причините за повреда най-често са груба употреба, поставяне на големи прибори, като черпаци, ножове, шпатули и други, които не са подходящи за кошницата. Като пластмасов елемент, времето и препаратите отново отслабват здравината на кошницат на съдомиялната и тя започва да се чупи. Правилното позициониране на приборите е важно за доброто им измивне, за това е добре тази част да бъде подменена с резервна такава при повредата й.

Резервни части за съдомиялна / Нагреватели за съдомиялни машини

Нагреватели за съдомиялни машини

Нагревателите в съдомиялната машина служат за загряване на водата до необходимата температура за доброто измиване на съдовете. Причини за тяхната повреда може да се дължи на натрупвания на котлен камък или други замърсявания, превишаване на чосовете живот, които има, пробиване на защитния слой на нагревателя и попадане на вода вътре в него също е често среща причина за дефектирането им. Повреда в регулатора на температурата може да остави нагревателя на съдомиялната в работещо полужение, което също да доведе до неговата повреда.

Резервни части за съдомиялна / Блокировки, дръжки и ключалки за съдомиялни машини

Блокировки и дръжки за съдомиялни

Механизмът на съдомиялните машини за затваряне на вратичката се състой от няколко компонента. Част от тях са дръжка, ключалка, блокировка и др. 
те служат освен за затваряне на вратата, така и за прекъсване на почистващата програма, ако вратата бъде отворена по време на работа. За разлика от пералните вратите на миялните машини могат да бъдат отворени по време на работа понеже няма риск от изтичане на голямо количество вода. Причината е че водата, която се събира в съдомиялната не превишава нивото на дъното й. Това означава че при отваряне няма да се получи изтичане на вода, стига ключалката й да е сработила и блокировката да е прекъснала програмата за почистване при отварянето. Най-честите причини за повреди на тази част на съдомиялната се дължът на счупвания от невнимание, износване на материала от дълга експлоатация, електрически повреди в предпазните прекъсвачи.

Резервни части за съдомиялна / Бутони и ключове за съдомиялни машини

Бутони и ключове за съдомиялни

Бутоните за вклюване на съдомиялните машини се повреждат най-често с времето. Колкото повече се използва уреда, контактите в бутона започват на нагарят. Друга причина може да бъде слаба връзка между клемата на ключа и свързващата го кабелна обувка. При това положение се получава загряване, което оставя видими улики по корпуса на самия ключ. Ако пластмасовия му корпус е деформиран от топлина, значи имаме слаба връзка и тя трябва да бъде отстранена преди да сложим новата резервна част. Винаги има и варианта, където сами да счупим бутона за пускане с използване на прекомерно много сила, но той е по-рядко срещан проблем.

Резервни части за съдомиялна / Вентили - клапани за съдомиялни машини

Вентили / Клапани за съдомиялни

Електромагнитните вентили, клапани за съдомиялни машини служат за отваряне и затваряне на входящия маркуч за чиста вода към уреда. При него е важно регулярното почистване на филтриращата цетка за твърди частици. Най-честите повреди са вследствие на натруване на замърсявания, които пречат на вала да затвори-отоври или да се движи плавно, спукване и протичане, както и електрическа повреда на електромагнитния елемент.

Резервни части за съдомиялна / Маркучи и тръби за съдомиялни машини

Маркучи и тръби за съдомиялни

В тази категория резервни части за съдомиялни ще намерите захранващи маркучи с аквастоп за чиста вода на съдомиялни, както и тръби за пренос на мръсна и чиста вода в самата съдомиялна машина. При повечето от тях пробмели се получават следствие на стареене, замърсявания, използване на агресивни препарати разяждащи пластмасови и гумени елементи. За по-голям избор на маркучи за отводняване на съдомиялни машини можете да видите и в категория "Маркучи за мръсна вода" за перални, понеже са съвместими.

Резервни части за съдомиялна / Ниворегулатори - пресостати за съдомиялни машини

Ниворегулатори / Пресостати за съдомиялни

Ниворегулаторите / пресостатите за съдомиялна машина служат за определяне на количеството чиста вода, което влиза в съдомиялната за измиването на посудата. Това е елемента, който дава инфомрация кога клапанът да затвори и да спре подаването на чиста вода. Ако имате проблем с тази част е възможно уреда да се препълни с вода, да не се отводнява правилно или въобще уреда да не започва работа. Причини за дефектация могат да бъдат отново механични замърсявания, счупвания са сравнително редки, но протичания и дефекти в електрическата част са често срещани проблеми. Проверете за следи от слаба връзка и нагар около клемите.

Резервни части за съдомиялна / Циркулационни и отводнителни помпи за съдомиялни машини

Помпи за съдомиялни, Турбини и Корпуси

В тази категория ще откриете резервни циркулационни и отводнителни помпи за съдомиялни машини, както и елементи като турбини за загребване на вода. Най-честата причина за повреда при помпите е износване на оста/втулаката или лагера, следствие на което се получава протичане към електрическата част. Други наблюдавани проблеми са попадане на твърди частици в турбината на помпата, което води до нейното увреждане или блокиране.

Резервни части за съдомиялна / Разпределители за съдомиялни машини

Разпределители за съдомиялни

Разпределителите за вода служат за разпределение на водните потоци. В редки случай може да се спука и да се наложи неговата подмяна.

Резервни части за съдомиялна / Ролки и колелца за кошници на съдомиялни машини

Ролки и колелца за кошници на съдомиялни

Една от често повреждащите се части на съдомиялните машини е именно колелцата и ролките, на които лежат кошниците за чинии и чаши. Основната причина е че пластмасовите елементи са изложени пряко на всичките почистващи препарати и последващото нагряване за сушене. С времето пластмасата става чуплива и това често води до счупването им. Препоръчително е ако някое от колелцата се счупи да се огледат и всички други, защото е много възможно всичките да са нуждаят от подмяна.

Резервни части за съдомиялна / Семеринги за съдомиялни машини

Семеринги за съдомиялни машини

Желателно е подмяната на семерингите винаги, когато се извършва ремонт свързан с нейната функция. Дори и това да не е наложително на дадения етап се препоръчва профилактично. Като гума тя старее и е желателно превантивната и подмяна с нова.

Резервни части за съдомиялна / Термостати, кликсони, ТОС за съдомиялни машини

Термостати и Кликсони за съдомиялни

Термостатите / кликсоните в съдомиялните машини служат за регулирание на подгряването на водата, както и на процеса за сушене. Има както механични така и електронни, но и двата вида могат да се повредят. Обикновенно при повреда съдомиялната дава грешка и няма да може да бъде стартирана.

Резервни части за съдомиялна / Уплътнения за съдомиялни машини

Уплътнения за съдомиялна

Обикновенно когато уплътнението на съдомиялната Ви машина се нуждае от подмяна разбирате, когато то протече. С годините гумата / силикона му се "изпича" и спира да прилепва плътно. По този начин се губи уплътняването между съдомиялната и вратичката й. Резултата обикновенно е протичане на вода от самата съдомиялна. Препоръчваме регулярно да почиствате уплътнението, понеже с експлоатацията се натрупват замърсявания по самото уплътнение, които го деформират. Редовното почистване удължава живота му. Можете също да го мажете с препарат за гумени или силиконови уплътнение, според вида му. Смяната на тази резервна част за съдомиялна става сравнително лесно.

Резервни части за съдомиялна / Филтри за съдомиялни машини

Филтри за съдомиялни

Филтрите на съдомиялните и тяхната изправност е изключително важна, като за всяка техника. Те служат за предотвратяване преминаването на твърди частици от миялната секция към вътрешните елементи на съдомиялната. Никога не използвайте Вашата съдомиялна машина без филтри. При проблем с тях ги подменете с нови преди да я използвате отново. Най-честата причина за тяхната повреда сме самите ние. Често неправилното им сваляне или невнимателно измиване води до тяхната повреда. Проверявайте и почиствайте филтрите на съдомиялната регулярно.