Перални

Вратата на пералнята не се отваря.

04/12/2016
Вратата на пералнята не се отваря.
 

Вратата на пералнята не се отваря. Какво да правя? Да звъня ли на техник?

Вратата на пералнята не се отваря? Пералнята работи ли в момента? Проверете дали има вода в нея и какво показва дисплеят й. Проверете кабелите и маркучите, дали стига вода до пералнята и ако не, какво й пречи. Може би маркучът е запушен. Ето какво трябва да направите в няколко прости стъпки:
  1. Задайте изпомпване на водата. На дисплея това ще бъде отчетено и вратата ще може да се отвори.
  2. Ако пералнята не позволи това, може да погледнете отвора за филтъра в долната част на пералнята дали е запушен. Понякога в цедката на филтъра попадат предмети, които го запушват и това пречи на източването на водата. (ВАЖНО, ако в пералнята има вода и отворите филтъра ще изтече вода, така че се подгответе за това)
  3. Започнете ръчно изпомпване на водата. За целта намерете маркуча. Пригответе си съд, в който водата да се оттече. Веднъж изтече ли, вратата трябва да се отвори. Не изключвайте пералнята от контакта. За работата на блокировката е нужен ток.

Време е за специалист...

Ако и с този метод, вратата не се отвори, пералнята ви най-вероятно се нуждае от ремонт, затова се свържете със специалист. За да избегнете следващия път подобна ситуация, помолете техникът да ви обясни каква е била причината за проблема. В бъдеще не допускайте подобни грешки. Не препълвайте пералнята. Това затруднява работата на барабана. Някои модели поглъщат малките дрехи като кърпички, чорапи и др. Може да ги слагате в мрежеста торбичка, за да предотвратите евентуални проблеми. Проблемите, съпътстващи ремонт на перални, са безброй много и от различно естество. И при най-малкото съмнение, което имате, звъннете на сервизен техник. По-добре да платите на някой за диагностика, отколкото да стане късно и да трябва да си купувате нова пералня. Това, което може да направите със сигурност и няма да ви коства нищо, е да четете внимателно инструкциите на уреда, да го оглеждате от време на време за появили се течове, да почиствате филтъра и долния отвор на маншона, където се събират мъхове и отлагания, и най-важното не претоварвайте пералнята и не я препълвайте с дрехи. Ние можем да ви помогнем да намерите нова блокировка за вашата пералня, за да избегнете проблем с отварянето при следващото ви пране. Просто посетете категорията в нашият сайт: "Блокировки за пералня" Ако имате нужда от друга резервна част за пералня, кликнете тук: