Хладилници

Уплътнението на вратата на хладилника - проверка, грижа, смяна

03/12/2015
Уплътнението на вратата на хладилника - проверка, грижа, смяна
Проблеми с уплътнението на вратата на хладилника. Вратата на фризера има огъващо се уплътнение от PVC материал и магнитна лента, което предпазва да не влиза топъл въздух, когато вратата е затворена. Уплътнението трябва да прави добър контакт с хладилника или фризера. Когато уплътнението не се затваря изцяло, топъл въздух влиза в хладилната част. Това не позволява да достигне зададената температура. Проблемът в уплътнението на хладилника се прехвърля в проблем на компресора, който не спира да работи и крайния резултат ще е дефектирането му.

Как да проверим уплътнението на вратата на хладилника.

За да проверите уплътнението, направете тест с банкнота. Поставете банкнота или лист хартия между уплътнението и фризера и затворете вратата. Трябва да усещате напрежение докато дърпате. Направете това по цялото продължение на уплътнението. тестване на уплътнение на хладилник Трябва също да огледате и за цепнатини или недостатъчна гъвкавост. С годините уплътненията на хладилниците се втвърдяват, което отново води до по-слаба изолация. Проверка на уплътнението на вратата на хладилник - 1 Ако уплътнението на вратата не се затваря добре, трябва да се регулира от пантите й или да се смени уплътнението.

Как да удължим живота на уплътнението на хладилника.

  1. Основното правило е винаги го поддържайте ЧИСТО. Най-често уплътнение на хладилник се къса или размества заради замърсяването му. Ако не сте чистили скоро Вашето, просто го погледнете :). Производителите използват различни видове профили за хладилни уплътнения с многобройни фуги и чупки с цел по добра изолация. Вгледате се в тях, ще откриете многобройни малки боклучета, трохи, следи от оливано (особено от долната част на вратата) и какво ли още не. Всичко това наранява уплътнението и съкращава живота му при всяко отваряне и затваряне.  почистване на уплътнението на хладилника
  2. Препарата и материалите, с който почиствате уплътнителя на хладилника са от изключителна важност. Най-честата грешка, която се допуска е уплътнението да се чисти с веро и гъбата за чинии. Верото състарява PVC материала, от който е изработен уплътнителя, а гъбата за чинии е като шкурка за него. За целта е необходимо да се използва специален препарат за поддръжка и почистване на уплътнения за хладилник и мек парцал. Специализирани препарати за почистване на уплътнения не се предлагат в търговските вериги, а само във специализираните магазини за хладилна техника. Именно като специализиран онлайн магазин в сферата на хладилната и климатична техника, можем да Ви предложим препарат за почистване на уплътнения за хладилник с отличен почистващ ефект и предпазни свойства против стареене.
  3. Трета, често допускана грешка, е рязкото отваряне на вратата. Не забравяйте, че уплътнението Ви разделя топлия от студения въздух, което означава, че температурата от едната му страна е ниска или минусова.

Какво да правите, ако уплътнението на хладилника е скъсано или просто не уплътнява добре?

Можете да привържете самата врата за хладилната част с различни способи, с цел да приложите допълнителен натиск на уплътнителя. Проверете отново с банкнота или лист дали уплътнява добре, но както сами се досещате това е временна мярка за спасението на продуктите и хладилника Ви. Ако държите все още на уреда си, просто е необходимо да го подмените. За целта трябва да се свържете отново със специализиран магазин за продажба на хладилна техника. За щастие ние можем да Ви помогнем и с този продукт. Предлагаме изработка на хладилни уплътнения по поръчка за различни видове и марки хладилници. Работим със стандартен профил, съвместим с повечето хладилници, предназначен за захващане с видии или лепене, [caption id="attachment_108" align="alignnone" width="300"]профил на хладилно уплътнение Универсален профил на хладилно уплътнение - захващане с видии[/caption] както и профил с канал. Предлагаме и готови уплътнения за Снайге. Като специализиран магазин, можем също да Ви поръчаме и оригинално уплътнение от производителя на уреда Ви. Ако имате нужда от ново уплътнение за хладилник, просто се свържете с нас. За да можете да направите поръчка е необходимо да сравните профила на Вашето уплътнение с тези, които предлагаме. Основното, за което трябва да внимавате е височината и ширината на профила Ви да е близка. Ние ще го изработим по избрани от Вас размери. Автор: acmehowto Можете да разгледате и готовите уплътнения за хладилници, които предлагаме в нашата подкатегория: "Уплътнения за хладилници" намираща се в раздел: "Резервни части за хладилници"